top of page

Over mij

Ongeveer 5 jaar geleden kwam ik zelf met systemisch werk in aanraking. Ik was zwanger van mijn eerste kind, dus ik werd zelf moeder en vlak daarvoor gebeurde er iets zeer ingrijpends in de gezondheid van mijn moeder.

 

Ondertussen draaide mijn man en ik overuren in onze horecaonderneming. Ik ervaarde een continue gevoel van tekort schieten, schuldgevoel, voelde me opgebrand en alles behalve mezelf.

Ik probeerde aan alle verwachtingen te voldoen, maar ervaarde continue conflict met de mensen om me heen en conflict met mezelf. Ik zag toen nog niet dat de verwachtingen waar ik aan wilde voldoen, mijn eigen hoge verwachtingen waren.

 

Wat systemisch werk mij heeft gebracht, is het bewustzijn om te kunnen voelen wat mijn plek is en hoe ik die inneem binnen de systemen waar ik onderdeel van ben. Ik heb veel van mijn overtuigingen onderzocht en pijn doorvoeld die misschien wel generaties lang geen ruimte hebben gekregen.

Ik draag mijn eigen lot en gun de ander zijn plek.

 

Ontwikkelen is een proces dat nooit klaar is. De reis naar binnen, om jezelf beter te leren kennen, begrijpen en omarmen, is de meest waardevolle reis die je kunt maken. Het is soms pijnlijk.

Maar pijn reist door je systeem net zo lang tot iemand bereid is te voelen.

Ben jij er klaar voor?

Iedereen kan zijn eigen last het beste dragen.
Ben jij bereid om te kijken wat je allemaal met je meedraagt uit je systeem?

Ik help je los te laten wat niet van jou is en aan te nemen wat wél voor jou bestemd is. Op jouw eigen plek ben je het krachtigste.

 

Doorvoelen is een heel belangrijk onderdeel van systemisch werk en familieopstellingen. Vanuit deze plek kan er verandering en groei plaatsvinden

bottom of page